S cílem usnadnit uživatelům používat tyto webové stránky využívám cookies. Používáním stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

NOVINKY

arr3FANYNČINY KOSTKY - VIDEORECEPTVloženo 18.6.2017 ... arr3KOLOTOČ ŠTĚSTÍ – SOUTĚŽ!Zatoč kolotočem štěstí a vyhraj kuchařku Helenčino pečení, dárkový balíček s kuchařkami, kuchyňskou... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY – videoupoutávkaVloženo 10.6.2017 ... arr3MÁSLOVÝ KRÉM - VIDEORECEPTVloženo 21.5.2017 ... arr3DŘEVĚNÝ KUŽEL KE STÁČENÍ MEDOVÝCH KORNOUTKŮVloženo 21.5.2017 Koupíte tady ... arr3SVATEBNÍ ROLÁDKY S LABUTĚMI - VIDEORECEPT Vloženo 1.5.2017   Pomůcky potřebné k výrobě labutí a srdíček najdete v mém e-shopu na těchto... arr3CUKRÁŘSKÉ KOŠÍČKY - NOVÉ DRUHY Vloženo 24.4.2017 Kompletní nabídka papírových košíčků... arr3MANDARINKOVÁ KOLEČKA - VIDEORECEPTVloženo 21.4.2017 Kolečka z bílků, naplněná mandarinkovým krémem a postříkaná čokoládovou... arr3KŘEHKÉ ŘEZY Z OVESNÝCH VLOČEKVloženo 9.4.2017 - recept najdete tady: KŘEHKÉ ŘEZY Z OVESNÝCH VLOČEK... arr3KYTIČKY - VIDEOPOSTUPVloženo 9.4.2017 ...

KONTAKT

Helena Vybíralová
Žalkovice 27
768 23 Břest
tel: + 420603536561
napište nám
IČ: 05786991
Nejsem plátce DPH

 

Připravováno
září 2017

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví


»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


 

MGM0MTM4