S cílem usnadnit uživatelům používat tyto webové stránky využívám cookies. Používáním stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

NOVINKA!

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

NOVINKA!

NOVINKY

arr3VÁNOČNÍ E-BOOK HELENČINO PEČENÍKe stažení zde ... arr3UVIDÍME SE V OSTRAVĚKavárna Blanch Cafe 22.11.2017 / 17:00 hod. Adresa: Francouzská 2 70800 Ostrava ... arr3MEDOVÉ ŘEZY / VIDEORECEPTVloženo 5.11.2017   ... arr3BARVENÍ KOKOSU / VIDEOPOSTUPVloženo 30.10.2017 Návod, jak jednoduše obarvit kokos.   ... arr3MEDOVÉ PIŠINGRY / VIDEORECEPTVloženo 11.10.2017   ... arr3PEČENÍ V POŘADU SAMA DOMA6.10.2017 Pekla jsem meruňkové placičky a mrkvový koláč.... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY - NOVINKA!Pátá kniha z řady Helenčino pečení právě vyšla. Podívat se...... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ... arr3STRÁNKY CUKROVI.KVALITNE PŘESTĚHOVÁNY    Moje původní stránky na www.cukrovi.kvalitne.cz jsem oblékla do nového kabátu. Nyní je nově...

 

 

KONTAKT

Helena Vybíralová
Žalkovice 27
768 23 Břest
tel: + 420603536561
napište nám
IČ: 05786991
Nejsem plátce DPH

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 22% Řezy 30% Cukroví 40% Dorty 8%

»

 

 

OŘECHOVÉ ROHLÍČKY:
150 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 žloutek, 50 g mletých ořechů
– vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.
Tvarujeme rohlíčky, které upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem.
Vychladlé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

DEZERTKY:
400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 300 g másla nebo tuku, 2 žloutky,
60 g mletých ořechů,  2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra
– vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.
Slepujeme ořechovým krémem, poléváme čokoládovou polevou a dozdobíme.

MANDLOVÉ OVÁLKY:
150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 180 g másla nebo tuku,
150 g mletých oloupaných mandlí, 2-3 lžíce rumu
– vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary, které upečeme.
Slepujeme kávovým krémem, polijeme kávovou polevou a dozdobíme půlkou mandle.

MÁSLOVÉ VĚNEČKY:
350 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr,
trocha rumu – vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.
Na masovém strojku přes nástavec protlačujeme a tvarujeme malé věnečky, které upečeme.
Slepujeme marmeládou a napůl máčíme do čokolády.

VOŇAVÉ KARTIČKY:
350 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 200 g másla nebo tuku, 2 vejce,
lžička mleté skořice, 4 pomleté hřebíčky, strouhaná citronová kůra
– vypracujeme těsto, necháme  v chladu 2 hodiny odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme tvary, každý potřeme rozšlehaným vejcem
a ozdobíme kouskem ořechu nebo mandle. Ve středně vyhřátí troubě upečeme.

Kokosová kolečka:
250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g másla nebo tuku,
100 g kokosu, 1 vanilkový cukr – vypracujeme těsto, vyválíme,
vykrajujeme kolečka, upečeme, slepujeme máslovým krémem,
vrch poléváme citronovou polevou, dáme půlku mandle a dozdobíme jako hříbek.

Květy:
360 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 žloutky, 60 g mletých ořechů.
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme květy a upečeme.
Vychladlé cukroví potřeme marmeládou a přitiskneme stejně velký květ z nepečeného těsta.
Smícháme 150 g moučkového cukru, 150 g sušeného mléka, 140 g másla,
80 g mletých ořechů, 40 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 6 lžic rumu (je-li příliš tuhé, přidáme rum).
Vyválíme přes mikroten, vykrajujeme stejně velké květy
a přitiskneme na marmeládou potřený spodek,
potřeme citronovou polevou nebo tmavou čokoládou.
Já jsem použila bílou a tmavou čokoládu, ozdobila mandlí a alginátovým ovocem.

Pařížské rohlíčky:
300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 250 g tuku nebo másla,
90 g mletých ořechů, 2 žloutky – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček a upečeme.
Po vychladnutí nahoru stříkáme máslový krém a máčíme v čokoládě.

Myslivecké knoflíky:
300 g hladké mouky, 30 g moučkového cukru, 140 g tuku nebo másla, 2 žloutky
– vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, která dáme na plech.
Na vykrojená kolečka dáme pytlíkem s hladkou špičkou trochu náplně a kousek ořechu.
Pečeme velmi mírně.
Náplň: ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků, lehce promícháme
s 200 g mletých ořechů a 200 g moučkového cukru.

Nepečený nugát:
250 g moučkového cukru, 350 g Omegy, 2 vejce, 450 g mletých piškotů,
30 g kakaa, 50 g jemně nakrájených rozinek namočených v rumu,
10 lžic rumu (pokud je hmota moc tuhá, tak více rumu).
Ve vodní lázni rozpustíme Omegu, vmícháme ostatní suroviny, promícháme,
rozválíme na pocukrovaném vále přes mikroten
(můžeme dát mikroten i pod těsto, bude se dobře rozvalovat).
Polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Krájíme malé čtverečky.

Kuličky s lískovým oříškem:
250 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 200 g tuku nebo másla, 1 žloutek,
1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu – vypracujeme těsto, do kousků těsta zabalíme lískový oříšek
a vyválíme do kuličky. Upečeme, ještě teplé obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým.

DEZERTKY OŘÍŠKOVÉ
140 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 140 g másla nebo tuku,
2 žloutky, 140 g mletých ořechů, na špičku nože jedlé sody – zpracujeme těsto,
necháme odpočinout v chladu, vyválíme a vykrajujeme kolečka,
která  upečeme. Slepujeme karamelovým krémem,
poléváme čokoládovou polevou, zdobíme půlkou mandle.

OŘECHOVÉ KOŠÍČKY:
250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 140 g másla nebo tuku, 1 vejce,
100 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa – zpracujeme těsto,
necháme 2 dny v chladu odpočinout,
plníme do košíčků a upečeme.
Plníme ořechovou náplní, polijeme čokoládou a dozdobíme.
Náplň: Utřeme 100 g másla a 100 g moučkového cukru, přidáme
100 g mletých ořechů a balíček dětských piškotů pomletých a zvlhčených rumem.

SKOŘICOVÉ TROJHRÁNKY:
280 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 120 g másla nebo tuku, 2 vejce,
200 g mletých ořechů, 1/2 lžičky mleté skořice – vypracujeme těsto
a necháme v chladu odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme trojúhelníčky a upečeme.
Vychladlé slepujeme meruňkovou marmeládou a poléváme čokoládovou polevou.
Dozdobíme.

MANDLOVÉ ROHLÍČKY:
280 g polohrubé mouky, 70 g moučkového cukru, 210 g másla nebo tuku,
100 g mletých oloupaných mandlí – vypracujeme těsto,
necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout, tvarujeme rohlíčky,
které upečeme ve středně vyhřáté troubě a obalujeme v moučkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky s polevou:
420 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 160 g mletých ořechů, 340 g másla, špetka soli.
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet. Tvarujeme rohlíčky, upečeme
a teplé potíráme rumovou polevou.
Utřeme 200 g moučkového cukru, 2 lžičky citronové šťávy, 5 lžic rumu.

Kávové oválky:
250 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 150 g másla nebo tuku, 1 žloutek,
1 lžička silné černé kávy, citronová kůra.
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme.
Slepujeme kávovým krémem a poléváme kávovou polevou.

Kokosové koláčky:
200 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g tuku nebo másla, 1 vejce, 200 g kokosu.
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, vyválíme, vykrajujeme kolečka,
která dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkou oříšku a upečeme.
Pocukrujeme a postříkáme čokoládou.

Ořechové dordoletky:
250 g hladké mouky, 150 g krupicového cukru, 200 g másla nebo tuku, 3 žloutky,
150 g mletých ořechů. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.
Po třech slepujeme máslovým krémem, prostřední kolečko pokropíme rumem.
Povrch poléváme čokoládou a zdobíme půlkou oloupané mandle.

Trojlístky:
150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 100 g másla nebo tuku, 1 žloutek, 60 g kokosu.
Vypracujeme těsto a necháme v chladu odležet. Tvarujeme kuličky,
které po třech slepujeme k sobě, potřeme bílkem,
doprostřed vmáčkneme lískový oříšek a upečeme.

Kávové pusinky s ořechy:
180 g moučkového cukru, 60 g mletých ořechů, 40 g Solamylu, 3 bílky,
1 lžička instantní kávy. Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, po částech přidáváme cukr
a šleháme do zhoustnutí. Lehce vmícháme Solamyl smíchaný s kávou a ořechy.
Na plech klademe lžičkou malé hromádky a při 150 °C upečeme.
Kávovým krémem přilepíme na linecké kolečko, postříkáme čokoládou.

Mandlové rohlíčky s citronovou polevou:
300 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 160 g másla, 150 g mletých loupaných mandlí,
1 žloutek, 2 lžičky vanilkového cukru. Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme rohlíčky, dáme na plech a upečeme.
Vychladlé namáčíme do citronové polevy, můžeme posypat kokosem nebo zlatými kuličkami.

Kakaové věnečky:
300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 250 g másla nebo tuku,
1 vejce, 100 g mletých ořechů, 20 g kakaa.
Vypracujeme těsto, přes nástavec na masovém strojku těsto protlačujeme, tvarujeme věnečky,
které upečeme. Můžeme pocukrovat a postříkat čokoládou.

Pantoflíčky:
Smícháme 90 g moučkového cukru, 70 g másla, 150 g mletých piškotů,
2 lžíce mléka, 4 lžíce rumu a 2 lžíce kakaa.
Vypracujeme těsto, plníme do úlkových formiček, vyklepneme,
naplníme máslovým krémem a dáme do lednice ztuhnout.
Rozkrojíme, přilepíme krémem na upečený oválek z lineckého těsta a dozdobíme.

Ořechové rohlíčky s krémem:
60 g polohrubé mouky, 170 g moučkového cukru, 200 g mletých ořechů, 2 menší vejce.
Vypracujeme těsto, pokud je řídké, přidáme ořechy a strouhanku.
Přes mikroten rozválíme, vykrajujeme rohlíčky a upečeme.
Na vychladlé rohlíčky nastříkáme máslový krém,
dáme ztuhnout a pak namáčíme do čokolády.

Vaflové oválky:
300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 70 g mletých ořechů, 170 g másla, 1 vejce.
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky, upečeme.
Slepujeme kávovým krémem a poléváme kávovou polevou.

Princezky:
250 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 250 g másla nebo tuku, 125 g mletých lískáčů.
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet. Vyválíme plát, vykrajujeme tvary a upečeme.
Vychladlé cukroví slepujeme ořechovou nebo nugátovou náplní,
poléváme čokoládou a zdobíme mandlí.

Kokosové věnečky:
400 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g másla nebo tuku, 4 žloutky,
200 g kokosu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, troška soli, špetka prášku do pečiva.
Vypracujeme těsto a přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme tyčinky
a tvarujeme věnečky, které upečeme.
Vychladlé přilepíme máslovým krémem na upečené linecké kolečko,
pocukrujeme a doprostřed dáme trošku marmelády.

Pudinkové kokosky:
250 g kokosu, 250 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 4 bílky.
Nad párou šleháme bílky s cukrem, pomalu přidáme kokos s pudinkem.
Tvarujeme kuličky, které dáme na plech a při 100 °C upečeme.
Na upečené linecké kolečko nastříkáme dokola krém, dovnitř dáme rybízovou marmeládu,
přilepíme kokosku, máčíme do čokolády.

Lekníny s karamelovým krémem:
Z lineckého těsta vykrajujeme kolečka a kytičky, které vkládáme do formiček a upečeme.
Kytičku přilepíme na kolečko marmeládou.
Plníme karamelovým krémem a dozdobíme.
Vaříme 2 hodiny Salko v plechovce, nejlépe den předem.
Vyšleháme 250 g másla, vmícháme 3/4 plechovky Salka a dochutíme trochou rumu.

Medové kostky:
400 g polohrubé mouky, 220 g moučkového cukru, 5 vajec, 7-8 lžic medu,
6 lžic vody, 1/2 prášku do pečiva.
Všechy suroviny vyšleháme, rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme.
Vychladlé nakrájíme na malé kostičky, které namáčíme do polevy a obalujeme v kokosu.
Svaříme 10 lžic vody, 12 lžic krupicového cukru
a 1 lžíci kakaa (polevy si můžete udělat rovnou dvě dávky, mně jedna dávka nestačila.
Záleží na tom, jak velké kostky nakrájíte. Čím menší kostičky, tím více polevy).

_____________________________________________________

Více receptů na drobné cukroví najdete
na mých stránkách http://www.helencina-sbirka-receptu.com/
v sekci „ukázka mých výrobků“.

 

Y2RlNmU