Při procházení webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby. Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu. Tyto webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

 
2018
Vánoční kouzlení
 

2017
Bezlepkové recepty

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

4 + 1 ZDARMA

 

 

 

 

NOVINKY

arr3Pečení v DOBRÉM RÁNU16. října 2018 jsem v pořadu DOBRÉ RÁNO pekla podle receptů z knihy Helenčino pečení / Vánoční... arr3PROBĚHLA BESEDA A AUTOGRAMIÁDA V OSTRAVĚ16. 10. 2018 Dům knihy Fotografie ve fotogalerii TADY  ... arr3ZVONKY / VIDEORECEPTVloženo 7. 10. 2018   ... arr3UŽ JI MÁM DOMA!Dnes 21.9. mi z tiskárny přivezli novou kuchařku.   ... arr3ANDĚLSKÉ PEŘINKY / VIDEORECEPTVloženo 4. 9. 2018     ... arr3ČOKOLÁDOVÉ PECIČKY - NOVINKATermostabilní čokoládové pecičky - i takto se dá nazdobit vánoční cukroví. NOVĚ SKLADEM.  ... arr3VÁNOČNÍ JEDLÝ PAPÍRNovinka – jedlý papír, který využijete především při zdobení vánočního cukroví. Prohlédnout v... arr3Pečení v DOBRÉM RÁNU24.8. 2018  jsem byla pozvána do pořadu DOBRÉ RÁNO. Pekla jsem cuketový koláč, šlehačkovou... arr3SILIKONOVÉ FORMIČKY - nové druhyVloženo 21. 8. 2018 Tvary jsou malé, takže se hodí na zdobení drobného cukroví, cupcakes a... arr3PŘIPRAVUJI ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍKuchařky plné receptů a fotografií. Více informací na této stránce:... arr3DÁRKOVÉ POUKAZYNovinka v e-shopu. Hodnota poukazů: 300,- Kč, 500,- Kč, 1000,- Kč   ... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ...

AKČNÍ CENA

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 23% Řezy 34% Cukroví 33% Dorty 11%

»

 

 

OŘECHOVÉ ROHLÍČKY:
150 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 žloutek, 50 g mletých ořechů
– vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.
Tvarujeme rohlíčky, které upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem.
Vychladlé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

DEZERTKY:
400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 300 g másla nebo tuku, 2 žloutky,
60 g mletých ořechů,  2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra
– vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.
Slepujeme ořechovým krémem, poléváme čokoládovou polevou a dozdobíme.

MANDLOVÉ OVÁLKY:
150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 180 g másla nebo tuku,
150 g mletých oloupaných mandlí, 2-3 lžíce rumu
– vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary, které upečeme.
Slepujeme kávovým krémem, polijeme kávovou polevou a dozdobíme půlkou mandle.

MÁSLOVÉ VĚNEČKY:
350 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr,
trocha rumu – vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.
Na masovém strojku přes nástavec protlačujeme a tvarujeme malé věnečky, které upečeme.
Slepujeme marmeládou a napůl máčíme do čokolády.

VOŇAVÉ KARTIČKY:
350 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 200 g másla nebo tuku, 2 vejce,
lžička mleté skořice, 4 pomleté hřebíčky, strouhaná citronová kůra
– vypracujeme těsto, necháme  v chladu 2 hodiny odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme tvary, každý potřeme rozšlehaným vejcem
a ozdobíme kouskem ořechu nebo mandle. Ve středně vyhřátí troubě upečeme.

Kokosová kolečka:
250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g másla nebo tuku,
100 g kokosu, 1 vanilkový cukr – vypracujeme těsto, vyválíme,
vykrajujeme kolečka, upečeme, slepujeme máslovým krémem,
vrch poléváme citronovou polevou, dáme půlku mandle a dozdobíme jako hříbek.

Květy:
360 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 žloutky, 60 g mletých ořechů.
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme květy a upečeme.
Vychladlé cukroví potřeme marmeládou a přitiskneme stejně velký květ z nepečeného těsta.
Smícháme 150 g moučkového cukru, 150 g sušeného mléka, 140 g másla,
80 g mletých ořechů, 40 g kakaa, 1 vanilkový cukr, 6 lžic rumu (je-li příliš tuhé, přidáme rum).
Vyválíme přes mikroten, vykrajujeme stejně velké květy
a přitiskneme na marmeládou potřený spodek,
potřeme citronovou polevou nebo tmavou čokoládou.
Já jsem použila bílou a tmavou čokoládu, ozdobila mandlí a alginátovým ovocem.

Pařížské rohlíčky:
300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 250 g tuku nebo másla,
90 g mletých ořechů, 2 žloutky – vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček a upečeme.
Po vychladnutí nahoru stříkáme máslový krém a máčíme v čokoládě.

Myslivecké knoflíky:
300 g hladké mouky, 30 g moučkového cukru, 140 g tuku nebo másla, 2 žloutky
– vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, která dáme na plech.
Na vykrojená kolečka dáme pytlíkem s hladkou špičkou trochu náplně a kousek ořechu.
Pečeme velmi mírně.
Náplň: ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků, lehce promícháme
s 200 g mletých ořechů a 200 g moučkového cukru.

Nepečený nugát:
250 g moučkového cukru, 350 g Omegy, 2 vejce, 450 g mletých piškotů,
30 g kakaa, 50 g jemně nakrájených rozinek namočených v rumu,
10 lžic rumu (pokud je hmota moc tuhá, tak více rumu).
Ve vodní lázni rozpustíme Omegu, vmícháme ostatní suroviny, promícháme,
rozválíme na pocukrovaném vále přes mikroten
(můžeme dát mikroten i pod těsto, bude se dobře rozvalovat).
Polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Krájíme malé čtverečky.

Kuličky s lískovým oříškem:
250 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 200 g tuku nebo másla, 1 žloutek,
1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu – vypracujeme těsto, do kousků těsta zabalíme lískový oříšek
a vyválíme do kuličky. Upečeme, ještě teplé obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým.

DEZERTKY OŘÍŠKOVÉ
140 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 140 g másla nebo tuku,
2 žloutky, 140 g mletých ořechů, na špičku nože jedlé sody – zpracujeme těsto,
necháme odpočinout v chladu, vyválíme a vykrajujeme kolečka,
která  upečeme. Slepujeme karamelovým krémem,
poléváme čokoládovou polevou, zdobíme půlkou mandle.

OŘECHOVÉ KOŠÍČKY:
250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 140 g másla nebo tuku, 1 vejce,
100 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa – zpracujeme těsto,
necháme 2 dny v chladu odpočinout,
plníme do košíčků a upečeme.
Plníme ořechovou náplní, polijeme čokoládou a dozdobíme.
Náplň: Utřeme 100 g másla a 100 g moučkového cukru, přidáme
100 g mletých ořechů a balíček dětských piškotů pomletých a zvlhčených rumem.

SKOŘICOVÉ TROJHRÁNKY:
280 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 120 g másla nebo tuku, 2 vejce,
200 g mletých ořechů, 1/2 lžičky mleté skořice – vypracujeme těsto
a necháme v chladu odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme trojúhelníčky a upečeme.
Vychladlé slepujeme meruňkovou marmeládou a poléváme čokoládovou polevou.
Dozdobíme.

MANDLOVÉ ROHLÍČKY:
280 g polohrubé mouky, 70 g moučkového cukru, 210 g másla nebo tuku,
100 g mletých oloupaných mandlí – vypracujeme těsto,
necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout, tvarujeme rohlíčky,
které upečeme ve středně vyhřáté troubě a obalujeme v moučkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky s polevou:
420 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 160 g mletých ořechů, 340 g másla, špetka soli.
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet. Tvarujeme rohlíčky, upečeme
a teplé potíráme rumovou polevou.
Utřeme 200 g moučkového cukru, 2 lžičky citronové šťávy, 5 lžic rumu.

Kávové oválky:
250 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 150 g másla nebo tuku, 1 žloutek,
1 lžička silné černé kávy, citronová kůra.
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme.
Slepujeme kávovým krémem a poléváme kávovou polevou.

Kokosové koláčky:
200 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g tuku nebo másla, 1 vejce, 200 g kokosu.
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, vyválíme, vykrajujeme kolečka,
která dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkou oříšku a upečeme.
Pocukrujeme a postříkáme čokoládou.

Ořechové dordoletky:
250 g hladké mouky, 150 g krupicového cukru, 200 g másla nebo tuku, 3 žloutky,
150 g mletých ořechů. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.
Po třech slepujeme máslovým krémem, prostřední kolečko pokropíme rumem.
Povrch poléváme čokoládou a zdobíme půlkou oloupané mandle.

Trojlístky:
150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 100 g másla nebo tuku, 1 žloutek, 60 g kokosu.
Vypracujeme těsto a necháme v chladu odležet. Tvarujeme kuličky,
které po třech slepujeme k sobě, potřeme bílkem,
doprostřed vmáčkneme lískový oříšek a upečeme.

Kávové pusinky s ořechy:
180 g moučkového cukru, 60 g mletých ořechů, 40 g Solamylu, 3 bílky,
1 lžička instantní kávy. Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, po částech přidáváme cukr
a šleháme do zhoustnutí. Lehce vmícháme Solamyl smíchaný s kávou a ořechy.
Na plech klademe lžičkou malé hromádky a při 150 °C upečeme.
Kávovým krémem přilepíme na linecké kolečko, postříkáme čokoládou.

Mandlové rohlíčky s citronovou polevou:
300 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 160 g másla, 150 g mletých loupaných mandlí,
1 žloutek, 2 lžičky vanilkového cukru. Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme rohlíčky, dáme na plech a upečeme.
Vychladlé namáčíme do citronové polevy, můžeme posypat kokosem nebo zlatými kuličkami.

Kakaové věnečky:
300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 250 g másla nebo tuku,
1 vejce, 100 g mletých ořechů, 20 g kakaa.
Vypracujeme těsto, přes nástavec na masovém strojku těsto protlačujeme, tvarujeme věnečky,
které upečeme. Můžeme pocukrovat a postříkat čokoládou.

Pantoflíčky:
Smícháme 90 g moučkového cukru, 70 g másla, 150 g mletých piškotů,
2 lžíce mléka, 4 lžíce rumu a 2 lžíce kakaa.
Vypracujeme těsto, plníme do úlkových formiček, vyklepneme,
naplníme máslovým krémem a dáme do lednice ztuhnout.
Rozkrojíme, přilepíme krémem na upečený oválek z lineckého těsta a dozdobíme.

Ořechové rohlíčky s krémem:
60 g polohrubé mouky, 170 g moučkového cukru, 200 g mletých ořechů, 2 menší vejce.
Vypracujeme těsto, pokud je řídké, přidáme ořechy a strouhanku.
Přes mikroten rozválíme, vykrajujeme rohlíčky a upečeme.
Na vychladlé rohlíčky nastříkáme máslový krém,
dáme ztuhnout a pak namáčíme do čokolády.

Vaflové oválky:
300 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 70 g mletých ořechů, 170 g másla, 1 vejce.
Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky, upečeme.
Slepujeme kávovým krémem a poléváme kávovou polevou.

Princezky:
250 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 250 g másla nebo tuku, 125 g mletých lískáčů.
Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet. Vyválíme plát, vykrajujeme tvary a upečeme.
Vychladlé cukroví slepujeme ořechovou nebo nugátovou náplní,
poléváme čokoládou a zdobíme mandlí.

Kokosové věnečky:
400 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g másla nebo tuku, 4 žloutky,
200 g kokosu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rumu, troška soli, špetka prášku do pečiva.
Vypracujeme těsto a přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme tyčinky
a tvarujeme věnečky, které upečeme.
Vychladlé přilepíme máslovým krémem na upečené linecké kolečko,
pocukrujeme a doprostřed dáme trošku marmelády.

Pudinkové kokosky:
250 g kokosu, 250 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 4 bílky.
Nad párou šleháme bílky s cukrem, pomalu přidáme kokos s pudinkem.
Tvarujeme kuličky, které dáme na plech a při 100 °C upečeme.
Na upečené linecké kolečko nastříkáme dokola krém, dovnitř dáme rybízovou marmeládu,
přilepíme kokosku, máčíme do čokolády.

Lekníny s karamelovým krémem:
Z lineckého těsta vykrajujeme kolečka a kytičky, které vkládáme do formiček a upečeme.
Kytičku přilepíme na kolečko marmeládou.
Plníme karamelovým krémem a dozdobíme.
Vaříme 2 hodiny Salko v plechovce, nejlépe den předem.
Vyšleháme 250 g másla, vmícháme 3/4 plechovky Salka a dochutíme trochou rumu.

Medové kostky:
400 g polohrubé mouky, 220 g moučkového cukru, 5 vajec, 7-8 lžic medu,
6 lžic vody, 1/2 prášku do pečiva.
Všechy suroviny vyšleháme, rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme.
Vychladlé nakrájíme na malé kostičky, které namáčíme do polevy a obalujeme v kokosu.
Svaříme 10 lžic vody, 12 lžic krupicového cukru
a 1 lžíci kakaa (polevy si můžete udělat rovnou dvě dávky, mně jedna dávka nestačila.
Záleží na tom, jak velké kostky nakrájíte. Čím menší kostičky, tím více polevy).

_____________________________________________________

Více receptů na drobné cukroví najdete
na mých stránkách http://www.helencina-sbirka-receptu.com/
v sekci „ukázka mých výrobků“.

OTljM2I3M