S cílem usnadnit uživatelům používat tyto webové stránky využívám cookies. Používáním stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

NOVINKA!

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

NOVINKA!

NOVINKY

arr3MEDOVÉ PIŠINGRY / VIDEORECEPTVloženo 11.10.2017   ... arr3PEČENÍ V POŘADU SAMA DOMA6.10.2017 Pekla jsem meruňkové placičky a mrkvový koláč.... arr3MANDLOVÝ KOLÁČ - VIDEORECEPTVloženo 18.9.2017   ... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY - NOVINKA!Pátá kniha z řady Helenčino pečení právě vyšla. Podívat se...... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ... arr3BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPYVloženo 29.8.2017   ... arr3KOKOSOVÝ CUKETOVÝ KOLÁČ / VIDEORECEPTVloženo 27.7.2017   ... arr3STRÁNKY CUKROVI.KVALITNE PŘESTĚHOVÁNY    Moje původní stránky na www.cukrovi.kvalitne.cz jsem oblékla do nového kabátu. Nyní je nově... arr3TVAROHOVÁ BUCHTA S ČERNÝM RYBÍZEM - VIDEORECEPTVloženo 7.7.2017 ... arr3FANYNČINY KOSTKY - VIDEORECEPTVloženo 18.6.2017 ... arr3DŘEVĚNÝ KUŽEL KE STÁČENÍ MEDOVÝCH KORNOUTKŮVloženo 21.5.2017 Koupíte tady  ... arr3SVATEBNÍ ROLÁDKY S LABUTĚMI - VIDEORECEPT Vloženo 1.5.2017   Pomůcky potřebné k výrobě labutí a srdíček najdete v mém e-shopu na těchto...

 

KONTAKT

Helena Vybíralová
Žalkovice 27
768 23 Břest
tel: + 420603536561
napište nám
IČ: 05786991
Nejsem plátce DPH

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 14% Řezy 43% Cukroví 33% Dorty 10%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


 

OTRmYWI1ZT