Při procházení webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby. Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu. Tyto webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

 
2018
Vánoční kouzlení
(připravováno)
 

2017
Bezlepkové recepty

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

4 + 1 ZDARMA

NOVINKY

arr3OSTRUŽINOVÁ BUBLANINA / VIDEORECEPTVloženo 10. 8. 2018     ... arr3PŘIPRAVUJI ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍKuchařky plné receptů a fotografií. Více informací na této stránce:... arr3VIŠŇOVÝ DORTÍK / VIDEORECEPTVloženo 8.7.2018   ... arr3DÁRKOVÉ POUKAZYNovinka v e-shopu. Hodnota poukazů: 300,- Kč, 500,- Kč, 1000,- Kč   ... arr3MAKOVÝ KOLÁČEK / VIDEORECEPTVloženo 2.6.2018     ... arr3POVIDLOVÝ PERNÍK / VIDEORECEPTVloženo 6.5.2018   ... arr3SAFROLKY / VIDEORECEPTVloženo 22.4.2018     ... arr3CITRONOVÉ ŘEZY / VIDEORECEPTVloženo 3.4.2018   ... arr33BIT / VIDEORECEPTVloženo 11.3.2018     Kakaový piškot + pudinkový krém + sušenky + karamelový krém = VÝBORNÝ... arr3KAKAOVÉ KOLÁČKY / VIDEORECEPTVloženo 26.2.2018   ... arr3PEČENÍ V POŘADU DOBRÉ RÁNO21.2.2018 jsem byla pozvaná do pořadu Dobré ráno. Fotografie si můžete prohlédnout tady:... arr3VÍDEŇSKÝ ZÁKUSEK / VIDEORECEPTVloženo 7.2.2018   ... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY - nová kuchařkaPátá kniha z řady Helenčino pečení právě vyšla. Podívat se...... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ...

PŘIPRAVOVÁNO NA ŘÍJEN

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 24% Řezy 33% Cukroví 33% Dorty 10%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


ZWI5N