Při procházení webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby. Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu. Tyto webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

 
2018
Vánoční kouzlení
 

2017
Bezlepkové recepty

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

4 + 1 ZDARMA

 

 

 

  

 

 

 

NOVINKY

arr3MIKULÁŠSKÝ MÁSLOVÝ ZÁVIN / VIDEORECEPTVloženo 5. 12. 2018 Inspirace z nové kuchařky HELENČINO PEČENÍ / VÁNOČNÍ KOUZLENÍ.   ... arr3SNĚHOVÉ KRÁLOVNY / VIDEORECEPTVloženo 24. 11. 2018 Inspirace z nové kuchařky HELENČINO PEČENÍ / VÁNOČNÍ KOUZLENÍ.     ... arr3PEČENÍ V POŘADU SAMA DOMA  23. 11. 2018 jsem pekla v pořadu SAMA DOMA vánoční cukroví z knihy HELENČINO PEČENÍ / VÁNOČNÍ... arr3ZDOBENÉ SMRČKY / VIDEORECEPTVloženo 4.11.2018 Inspirace z nové kuchařky HELENČINO PEČENÍ / VÁNOČNÍ KOUZLENÍ.   ... arr3Pečení v DOBRÉM RÁNU16. října 2018 jsem v pořadu DOBRÉ RÁNO pekla podle receptů z knihy Helenčino pečení / Vánoční... arr3PROBĚHLA BESEDA A AUTOGRAMIÁDA V OSTRAVĚ16. 10. 2018 Dům knihy Fotografie ve fotogalerii TADY  ... arr3ZVONKY / VIDEORECEPTVloženo 7. 10. 2018   ... arr3UŽ JI MÁM DOMA!Dnes 21.9. mi z tiskárny přivezli novou kuchařku.   ... arr3ANDĚLSKÉ PEŘINKY / VIDEORECEPTVloženo 4. 9. 2018     ... arr3ČOKOLÁDOVÉ PECIČKY - NOVINKATermostabilní čokoládové pecičky - i takto se dá nazdobit vánoční cukroví. NOVĚ SKLADEM.  ... arr3VÁNOČNÍ JEDLÝ PAPÍRNovinka – jedlý papír, který využijete především při zdobení vánočního cukroví. Prohlédnout v... arr3Pečení v DOBRÉM RÁNU24.8. 2018  jsem byla pozvána do pořadu DOBRÉ RÁNO. Pekla jsem cuketový koláč, šlehačkovou... arr3SILIKONOVÉ FORMIČKY - nové druhyVloženo 21. 8. 2018 Tvary jsou malé, takže se hodí na zdobení drobného cukroví, cupcakes a... arr3PŘIPRAVUJI ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍKuchařky plné receptů a fotografií. Více informací na této stránce:... arr3DÁRKOVÉ POUKAZYNovinka v e-shopu. Hodnota poukazů: 300,- Kč, 500,- Kč, 1000,- Kč   ... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ...

AKČNÍ CENA

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 22% Řezy 33% Cukroví 34% Dorty 10%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


MTY5YjkwMD