2020
Voňavé kratochvíle
 

 


2019
Barevné posvícení







2018
Vánoční kouzlení

 




2017
Bezlepkové recepty





2016
Rodinné recepty






2016
Zámecké cukroví




2015
Sváteční cukroví




2014
Vánoční cukroví

NOVINKY

arr3Kuchařka VÁNOČNÍ CUKROVÍ opět skladem!Kniha Helenčino pečení / Vánoční cukroví je opět skladem! V říjnu jsme spolu s ní dotiskli ještě... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNOVe středu 21. října jsem pekla v Dobrém ránu dobroty s medem.   ... arr3Zboží zasílám po Evropě...Přehled zemí, kam posílám zásilky. SLOVENSKO – KURÝR – dodání na adresuPLATBA PŘEDEM NA ÚČET... arr3Vánoční jedlý papír skladem!Objednávat můžete tady. ... arr3TVAROHOVÝ KOLÁČ S RAKYTNÍKEM – VIDEORECEPTVloženo 30. 8. 2020 ... arr3RYBÍZOVÝ VÁNEK – VIDEORECEPTVloženo 31. 7. 2020 ... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNO14. 7. 2020 jsem pekla v pořadu DOBRÉ RÁNO koláče s rybízem, angreštem a meruňkami. Recepty si... arr3NOVINKY V PRODEJI! Čtyři nové tituly z Helenčina pečení: VOŇAVÉ KRATOCHVÍLE – letní stojánková kuchařka. Zjistit... arr3KNIHY NAŠEHO NAKLADATELSTVÍNově nabízím na mém webu možnost koupě knih z našeho nakladatelství. Jedná se o české a frankofonní...


 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 31% Řezy 30% Cukroví 28% Dorty 12%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


YWIxZT