Při procházení webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby. Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu. Tyto webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.
 

 
 
 
2018
Vánoční kouzlení
 

2017
Bezlepkové recepty

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

4 + 1 ZDARMA

NOVINKY

arr3PEČENÍ V DOBRÉM RÁNU11. 6. 2019 jsem v pořadu Dobré ráno pekla koláče s jahodami a rebarborou. Odkaz na celý... arr3JAHODOVÉ RECEPTY ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL  ... arr3KRÉMOVÝ ŠLEHAČKOVÝ ŘEZ / VIDEORECEPTVloženo 5. 5. 2019 ... arr3PUNČOVKY / VIDEORECEPTVloženo 19. 4. 2019   ... arr3Pečení v DOBRÉM RÁNU3. 4. 2019 jsem pekla v Dobrém ránu dezerty s tvarohem. ... arr3NOVINKY A INFORMACE NA VÁŠ MESSENGER Přihlaste se k odběru jedním kliknutím. Čeká na vás sladké poděkování.... arr3KOKOSOVÉ ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM - VIDEORECEPT 24. 2. 2019 vložen nový videorecept.   ... arr3PŘIPRAVUJI ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍKuchařky plné receptů a fotografií. Více informací na této stránce:... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ...

 

 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 25% Řezy 32% Cukroví 32% Dorty 12%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


ZjMzYzB