2020
Voňavé kratochvíle
 

 


2019
Barevné posvícení







2018
Vánoční kouzlení

 




2017
Bezlepkové recepty





2016
Rodinné recepty






2016
Zámecké cukroví




2015
Sváteční cukroví




2014
Vánoční cukroví

NOVINKY

arr3PREZENTACE A PRODEJ KUCHAŘEK Těším se na vás! V Olomouci na výstavišti, kde budou současně probíhat podzimní zahrádkářské... arr3TVAROHOVÝ KOLÁČ S RAKYTNÍKEM – VIDEORECEPTVloženo 30. 8. 2020 ... arr3RYBÍZOVÝ VÁNEK – VIDEORECEPTVloženo 31. 7. 2020 ... arr3RYBÍZOVÉ ŘEZY – VIDEORECEPTVloženo 20. 7. 2020 ... arr3Pořad APETÝT – rozhovorV Českém rozhlase Zlín, v pořadu APETÝT jsme si s moderátorkou Andreou Kratinovou povídaly nejen o... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNO14. 7. 2020 jsem pekla v pořadu DOBRÉ RÁNO koláče s rybízem, angreštem a meruňkami. Recepty si... arr3CUKETOVÁ BUCHTA S TVAROHOVOU NÁPLNÍ – VIDEORECEPTVloženo 12. 7. 2020 ... arr3NOVINKY V PRODEJI! Čtyři nové tituly z Helenčina pečení: VOŇAVÉ KRATOCHVÍLE – letní stojánková kuchařka. Zjistit... arr3KNIHY NAŠEHO NAKLADATELSTVÍNově nabízím na mém webu možnost koupě knih z našeho nakladatelství. Jedná se o české a frankofonní...


 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 31% Řezy 30% Cukroví 27% Dorty 12%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


MzAyNzRh