2021 / březen
Velikonoční mámení





2020
Voňavé kratochvíle
 
 
 


2019
Barevné posvícení







2018
Vánoční kouzlení

 




2017
Bezlepkové recepty





2016
Rodinné recepty






2016
Zámecké cukroví




2015
Sváteční cukroví




2014
Vánoční cukroví

NOVINKY

arr3Mramorový chlebíček / Videorecept18. 1. 2021 jsem vložila nový videorecept. Mramorový chlebíček s medem, kakaem a ořechy. ... arr3Česká pošta / Kurýrní služba – odesílání zásilek z e-shopu Od 25.1.2021 již nebude možné objednat zboží v e-shopu s doručením přes Českou poštu. Po mnoha... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNO 6. 1. 2021 jsem v pořadu Dobré ráno pekla moučníky ze surovin, které nám zůstaly z vánočního... arr3PEČENÍ SVATEBNÍHO CUKROVÍ / VIDEOV září 2020 jsem pekla dceři na svatbu. Přípravu cukroví jsem z části zdokumentovala a vy se můžete... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNOVe středu 21. října jsem pekla v Dobrém ránu dobroty s medem.   ...


 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 32% Řezy 28% Cukroví 28% Dorty 12%

»

 

 

Medovník

recept z kuchařky Helenčino pečení / Sváteční cukroví

TĚSTO:
1 ks vejce
170 g krystalový cukr
160 g tuk nebo máslo
2 lžíce med
5 lžic mléko
1 lžička jedlá soda
550 g hladká mouka

ROZTOK:
100 ml voda
100 ml šlehačka
2 lžičky rozpustná káva


KRÉM:
300 g máslo
50 g hladká mouka
250 ml mléko
150 g moučkový cukr


POSYP:
• strouhaný perník
• instantní káva
• mleté vlašské ořechy

POSTUP:
Vejce, cukr, med, tuk, mléko a jedlou sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Jakmile hmota zhnědne – zkaramelizuje, hrnec odstavíme a směs necháme mírně vychladnout.
Přidáme mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na čtyři díly.
Vyválíme na pečicím papíře a propícháme vidličkou.
Ve středně vyhřáté troubě pečeme do lehkého zhnědnutí.

Svaříme vodu, šlehačku a rozpustnou kávu.

Z 50 g másla a hladké mouky si připravíme jíšku, krátce osmahneme a zalijeme mlékem.
Metličkou stále mícháme, aby se neutvořily hrudky.
Uvaříme hustou kaši, do které vmícháme cukr.
Máslo vyšleháme a po částech zašleháváme vychladlou kaši.

Upečené pláty potřeme po jedné straně vychladlým roztokem
(voda, šlehačka a rozpustná káva).
Po vsáknutí plníme krémem a vrstvíme na sebe.
Povrch medovníku potřeme slabou vrstvou krému
a posypeme směsí strouhaného perníku, instantní kávy a mletých ořechů. 
Necháme do druhého dne v lednici a krájíme řezy.


MTZhODUz