S cílem usnadnit uživatelům používat tyto webové stránky využívám cookies. Používáním stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

NOVINKA!

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

NOVINKA!

NOVINKY

arr3MEDOVÉ PIŠINGRY / VIDEORECEPTVloženo 11.10.2017   ... arr3PEČENÍ V POŘADU SAMA DOMA6.10.2017 Pekla jsem meruňkové placičky a mrkvový koláč.... arr3MANDLOVÝ KOLÁČ - VIDEORECEPTVloženo 18.9.2017   ... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY - NOVINKA!Pátá kniha z řady Helenčino pečení právě vyšla. Podívat se...... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ... arr3BÁBOVKA Z ČERVENÉ ŘEPYVloženo 29.8.2017   ... arr3KOKOSOVÝ CUKETOVÝ KOLÁČ / VIDEORECEPTVloženo 27.7.2017   ... arr3STRÁNKY CUKROVI.KVALITNE PŘESTĚHOVÁNY    Moje původní stránky na www.cukrovi.kvalitne.cz jsem oblékla do nového kabátu. Nyní je nově... arr3TVAROHOVÁ BUCHTA S ČERNÝM RYBÍZEM - VIDEORECEPTVloženo 7.7.2017 ... arr3FANYNČINY KOSTKY - VIDEORECEPTVloženo 18.6.2017 ... arr3DŘEVĚNÝ KUŽEL KE STÁČENÍ MEDOVÝCH KORNOUTKŮVloženo 21.5.2017 Koupíte tady  ... arr3SVATEBNÍ ROLÁDKY S LABUTĚMI - VIDEORECEPT Vloženo 1.5.2017   Pomůcky potřebné k výrobě labutí a srdíček najdete v mém e-shopu na těchto...

 

KONTAKT

Helena Vybíralová
Žalkovice 27
768 23 Břest
tel: + 420603536561
napište nám
IČ: 05786991
Nejsem plátce DPH

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 15% Řezy 46% Cukroví 32% Dorty 7%

Otázky a odpovědi

 

 

 

 

Z jaké bezlepkové směsi jste pekla? (V kuchařce Helenčino pečení / Bezlepkové recepty)

Používala jsem převážně Jizerku.

Na videu jsem viděla, že medové kornoutky vkládáte do kovových kornoutků. Je to nutné? Marta

Kovové kornoutky nejsou úplně nutné. Dříve, než jsem je sehnala, jsem kornoutky stáčela bez nich.
Jde to i takto:
1. Stočíte a na spoj pořádně zatlačíte a necháte vychladnout. Pokud se stane, že se kornoutek rozlepí, tak se nic neděje, protože až ho budete plnit krémem, tak ty spoje dáte k sobě. Budou držet, protože budou slepené krémem.
2. Stačí, pokud máte doma kovové trubičky na kremrole. Do nich můžete stočený horký kornoutek z části vložit a v nich nechat vychladnout.

Mám Vaše Vánoční pečení a některé recepty jsem úspěšně vyzkoušela. Ovšem dnes jsem narazila – marcipánové mušličky jsem z formičky prostě nevyklepla ani jednou. Několikrát jsem si celý recept včetně postupu přečetla, ale vyklepávání z formičky nešlo. Netuším, kde jsem udělala chybu a docela mě to mrzí, protože jsem se tímto výborným a na pohled velmi krásným cukrovím chtěla pochlubit. Jinak Vaše publikace je velmi pěkně a přehledně zpracovaná, věnovala jsem ji i své kamarádce.

Musíte z těsta udělat kuličky, obalit v moučkovém cukru, oklepat přebytečný cukr a pak vložit do formičky. Jdou krásně vyklepnout. Držím palce, marcipánové mušličky jsou opravdu výborné :-)



Měla bych dotaz k jednomu z Vašich receptů. Jedná se o oříškové důlkové koláčky z knížky Zámecké cukroví. Co tím myslíte – bramborová mouka? Jitka.

Jedná se o bramborový škrob - Solamyl, který koupíte v každých potravinách.


 

Může být do krémového šlehačkového řezu normální smetana 33%, místo rostlinné šlehačky? Vlasta

Můžete použít i živočišnou šlehačku, ale musíte přidat ztužovač. Rostlinná je lepší v tom, že ztužovač není třeba, drží krásně bez něj a vydrží i několik dnů a „nespadne“.

 

Vaše pečení je inspirativní, jen u zákusků a řezů bych uvítala velikost plechu. Ta záleží na výšce a vím z vlastní zkušenosti, že se tím změní vzhled hotového produktu. Ještě bych se chtěla zeptat odkud jste. Já bydlím u Tišnova.

 

Bohužel mi tato skutečnost zpočátku unikla, takže ve Sváteční kuchařce rozměry plechu chybí. Nicméně od třetí (Zámecké) už jsou rozměry plechu u každého řezu a budou i v každé z následujících kuchařek.

Pocházím z Přílep u Holešova, má nynější adresa je v Žalkovicích u Kroměříže.


Mám dotaz na ornamentky. Na potahovou hmotu je psané, že se má potřít na sucho nějakým třpytivým práškem. Je to nutné a popřípadě jakou barvu použít. Vendula

Aby se potahová hmota třpytila, používáme k dekoraci potravinářské prachové barvičky, které se vyrábí buď bez lesku, nebo s leskem. Nanáší se na hmotu pomocí suchého štětce. Pokud barvičku nemáte, tak není nutné ji na Ornamentky použít, ale s barvičkou cukroví vypadá mnohem zajímavěji.


Prosím paní Heleno, jak děláte polevu – čokoládovou? Květa

Čokoládu na vaření nebo polevu v pecičkách se ztuženým tukem dám do vodní lázně – velmi zvolna rozpouštím, nesmí pod tím vařit voda a promíchám metličkou. Na řezy přidám do polevy trochu oleje, aby se čokoláda při krájení nelámala.

 

Chci péct z Vaší první knížky ořechové oválky a je tam psané na špičku nože amonia. Nevím co to je. Vendula


Amonium je cukrářské droždí, které koupíte v drogerii. Amonium mírně zapáchá, proto doporučuji skladovat v uzavíratelné sklenici.


 

Chci obarvit bílou čokoládu na cukroví, ale nevím jakou použít barvu, gelová prý není vhodná. Potřebuji červenou. Můžete mi prosím poslat odkaz? Vendula


Gelová barva opravdu není na barvení čokolády vhodná. Čokoládu barvíme olejovými barvičkami. Prodávají se v balení po 4 kusech a kromě žluté, modré a oranžové, tam najdete také červenou. Koupit je můžete tady.


 

Já bych se Vás chtěla optat, jestli všechny ty recepty jste pekla. Děkuji Iveta


Ano, všechny recepty uvedené v kuchařkách jsem pekla, ochutnala i nafotila :-)

 

Nechystáte taky nějakou dia kuchařku? Od loňského roku mám cukrovku, peču cukrovíčko pro rodinu i známé a já sama teď nic nesmím. Jana


Dia kuchařku nepřipravuji.

 

Kde se dá sehnat kužílek na stáčení kornoutků? Monika


Kužílek koupíte v e-shopu na těchto stránkách, vybírat můžete ze tří druhů.


 

Daju sa tieto recepty zaslať aj na Slovensko? Daniela

 

Kuchařky Helenčino pečení koupíte i na Slovensku. V e-shopu www.peceniehrou.sk
V případě zájmu Vám knihy mohu poslat poštou, stačí v e-shopu na těchto stránkách učinit objednávku.

 

Dostala se mi do ruky Vaše kuchařka Rodinné recepty a není mi jasná jedna věc. U receptu na str. 56 (kávové bony) je odkaz na kávový krém na str. 92. Množství krému (cca 1kg) není úměrné k množství cukroví (50 ks). Myslím, že by toto mělo být v souladu. Martina


V knize je recept na základní máslový krém. Z tohoto základního máslového krému můžeme připravit další druhy krémů, stačí když přimícháme kokos, ořechy, kávu, kakao, karamel, atd. tak máme krém kokosový, ořechový, kávový....

Pokud budete péct více druhů cukroví plněného máslovým krémem, tak připravíte tuto dávku krému a po částech budete odebírat a dochucovat např. kávou, kokosem apod. Pokud potřebujete krém pouze na jeden druh cukroví, pak samozřejmě bude stačit 1/2 nebo 1/3 této dávky.


Chtěla bych odebírat Vaše novinky, co pro to mám udělat? Růžena


Přejděte na hlavní stránku a dole vpravo vyskočí červené okno s nápisem ODEBÍRAT NOVINKY. Po kliknutí se okno otevře, napíšete Váš e-mail a odešlete.

Druhá možnost je v levém menu kliknout na NEWSLETTER, napsat e-mailovou adresu, opsat daný kód a odeslat.

 

Žloutková poleva na žloutkové řezy se dělá nad parou nebo ne? Eva


Žloutková poleva se nad parou nedělá.


Dělám podle Vašeho receptu ořechové trubičky. Těsto se drolí. Poradíte mi co s tím? Petra

 

Někdy se těsto drolí po vytažení z lednice, když je příliš ztuhlé (při prvotním zpracování se nedrolilo). Stačí ho dát na pár sekund do mikrovlnky, ale jen na chvilinku 3-5 sekund, těsto povolí a pak jen krátce propracujeme. Pokud se těsto drolí už při prvotním zpracování, tak přidáme kousek tuku.


Ako sa používajú gélové farby? Regina

Gelovými barvami barvíme cukrářskou hmotu na potahování dortů a na výrobu ozdob. Lze s nimi také barvit těsta a krémy. Stačí jen velmi malé množství barvy, nabírá se vždy na čisté párátko. Nehodí na barvení čokolády.

Jak sundám pečící papír, když je na dně plechu?  Martina

Po vychladnutí ořežete připečené okraje k plechu nožem. Položíte papír nebo mikroten a něco pevného - mřížku, desku, nebo jiný stejně velký plech (může být i větší, ale ne menší než je korpus). Překlopíte, položíte, sloupnete papír, položíte zpět plech na kterém se řez pekl, zase otočíte, odděláte desku, papír nebo mikroten a plníte. Je to vidět i v tomto videoreceptu:


 

MDVkYm