S cílem usnadnit uživatelům používat tyto webové stránky využívám cookies. Používáním stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

NOVINKA!

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

NOVINKA!

NOVINKY

arr3SAFROLKY / VIDEORECEPTVloženo 22.4.2018     ... arr3CITRONOVÉ ŘEZY / VIDEORECEPTVloženo 3.4.2018   ... arr33BIT / VIDEORECEPTVloženo 11.3.2018     Kakaový piškot + pudinkový krém + sušenky + karamelový krém = VÝBORNÝ... arr3AUTOGRAMIÁDA12. 5. 2018 12:00 – 12:45 hod. stánek L110 Výstaviště Praha / Holešovice - levé křídlo... arr3KAKAOVÉ KOLÁČKY / VIDEORECEPTVloženo 26.2.2018   ... arr3PEČENÍ V POŘADU DOBRÉ RÁNO21.2.2018 jsem byla pozvaná do pořadu Dobré ráno. Fotografie si můžete prohlédnout tady:... arr3VÍDEŇSKÝ ZÁKUSEK / VIDEORECEPTVloženo 7.2.2018   ... arr3NOVÁ VYKRAJOVÁTKAVloženo 17.1.2018   https://www.helencinopeceni.cz/Vykrajujeme-cukrovi-c8_0_1.htm... arr3AMERICKÉ KOSTKY – VIDEORECEPTVloženo 14.1.2018     ... arr3VELIKONOČNÍ PEČENÍNové formy, formičky a vykrajovátka najdete v sekci velikonoční pečení. Vloženo 12.1.2018 do... arr3ŠPIČKY A SÁČKY NA VÝROBU LIKÉROVÝCH ŠPIČEK11.1.2018 nově přidáno do e-shopu. Zboží najdete na této stránce.   ... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY - nová kuchařkaPátá kniha z řady Helenčino pečení právě vyšla. Podívat se...... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ...

 

 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 24% Řezy 33% Cukroví 34% Dorty 9%

»

 

 

Pařížské řezy

Recept z kuchařky Helenčino pečení / Zámecké cukroví

Korpus:

8 vejce
180 g moučkový cukr
50 g strouhanka
180 g mleté ořechy
½ prášek do pečiva

Čokoládová šlehačka:

1 l šlehačka
250 g čokoláda na vaření

Postup

Žloutky třeme s cukrem tak dlouho, až se utvoří hustá pěna.
Přidáme ořechy promíchané s práškem do pečiva, strouhanku a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Zlehka promícháme a rozetřeme na plech (použila jsem plech o vnitřním rozměru 42x31 cm)
vyložený pečicím papírem.

Ve středně vyhřáté troubě při 180 °C upečeme.

Z vychladlého korpusu sundáme pečicí papír a potřeme čokoládovou šlehačkou.

Den předem svaříme za stálého míchání šlehačku a polámanou čokoládu.
Necháme vychladnout a dáme do ledničky. Druhý den vyšleháme na tuhý krém.

Ozdobíme a podáváme.

Dobrou chuť!


ZjRjNTQ0