Při procházení webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby. Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu. Tyto webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.
 

 


2019
Barevné posvícení






2018
Vánoční kouzlení

 




2017
Bezlepkové recepty





2016
Rodinné recepty






2016
Zámecké cukroví




2015
Sváteční cukroví




2014
Vánoční cukroví

NOVINKY

arr3ADVENTNÍ TRHY V OLOMOUCITěším se na vás! Výstaviště Olomouc, pavilon A. ... arr3ČERTOVSKÁ CUKRLATA / VIDEORECEPT  Vloženo 5. 12. 2019 ... arr3ADVENTNÍ KOLÁČ / VIDEORECEPT  Vloženo 28. 11. 2019 ... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNO25. 11. 2019 Odkaz na celý díl... ... arr3MARCIPÁNOVÉ MUŠLIČKY / VIDEORECEPT  Vloženo 19. 11. 2019 ... arr3SVATOMARTINSKÉ SETKÁNÍ S AUTORKAMI RECEPTŮ Bylo mi ctí potkat se osobně s pekařkami, které poslaly své nejoblíbenější recepty do... arr3MEDOVÁ KOLEČKA / VIDEORECEPT  Vloženo 8. 11. 2019 ... arr3HELENČINO PEČENÍ / BAREVNÉ POSVÍCENÍNa webu Helenčino pečení s dárkem! Více informací... ... arr3EXTRA EDICE HELENČINO PEČENÍZbrusu nová edice sešitovek s recepty. Více info... ... arr3NOVINKY A INFORMACE NA VÁŠ MESSENGER Přihlaste se k odběru jedním kliknutím. Čeká na vás sladké poděkování....

 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 27% Řezy 30% Cukroví 31% Dorty 12%

» Recepty ze soutěže

 

 

V srpnu 2018 proběhla soutěž pro odběratele newsletterů.

Úkolem bylo upéct něco s ovocem.

Vyhrálo těchto pět receptů:

 

SCHWARZWALDSKÁ BÁBOVKA

Ingredience:

1 pohár višní (sterilizované nebo čerstvé)
30 ml višňového likéru
100 g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni
200 g másla
300 g práškového cukru
5 vajec
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml mléka
1 lžička kakaa

Postup:

Višně podle potřeby odpeckujeme. Pokud používáme kompotované, necháme je okapat. Promícháme je s višňovým likérem a necháme stát.
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vejce, jedno po druhém, za stálého míchání.
V jiné misce smícháme mouku s práškem do pečiva.
Přisypeme k vyšlehaným vajíčkům s máslem a poté vmícháme mléko.
Hotové těsto rozdělíme na 2 poloviny.
Jednu část těsta smícháme s višněmi, vč.likéru a druhou s kakaem a s rozpuštěnou vychladlou čokoládou.
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Na dno nalijeme tmavé těsto a poté světlé višňové těsto. Na několika místech jej promísíme vidličkou.
Pečeme asi 60 min. při 180 °C.

Lenka Braunová

 

 --------------------------------------------------------------------------------

 

JÁHELNÍK
 

  1. Do hrnce jsem dala vařit 1000 ml mléka, 50 g másla, špetku skořice, 70 g cukru a špetku soli. Jakmile se máslo rozpustilo v mléce, přidala jsem 200 g jáhel (pozn. jáhly jsem si nejdříve spařila vroucí vodou).
  2. Bokem jsem si připravila do misky 250 g tvarohu, kde jsem přidala 1 vejce a osladila jsem medem a dochutila citronovou kůrou. Neměla jsem po ruce vanilkový cukr, ale kdybych měla, určitě bych k tvarohu přidala.
  3. Jako poslední jsem si připravila do hrnečku 2 vajíčka a 100 ml mléka - jakmile se jáhly uvařily a trochu vychladly, vlila jsem k nim mléko s vajíčky

 

Do vymazané dortové formy jsem na dno navrstvila asi polovinu uvařených jáhel, na jáhly přišel ochucený tvaroh a na tvaroh přišly postupně i broskve. A jelikož jsme na dno dali pouze 1/2 jáhel, tak druhou polovinu dáme ještě na broskve. Než šel jáhelník do trouby tak jsem jej posypala mandlemi. Pekla jsem na 180 st. asi 45 minut. Rodince jáhelník moc chutnal. 

Andrea Mertová

 

 ----------------------------------------------------------------------------------

 

MINIPAVLOVA S OVOCEM

3 bílky ušlehat, přidat 3 kapky citr. šťávy a 135 g cukru krupice. 
Nastříkat kolečka na plech s pečícím papírem. Sušit na 100 °C po dobu 2 hodin, pak nechat v troubě vychladnout.

Druhý den jsem plnila:
Krém – uvařený Zlatý klas + utřené máslo (100g)
Malinový přeliv - mražené maliny smíchané s pudingovým práškem a trochou vody – nechat povařit 2 min.

Na pusinky nanést  vychladlý krém a na to malinový přeliv, ozdobila jsem ostružinou, kiwi a broskví.

Miluše Borovičková

 

 -------------------------------------------------------------------------------------

 

BORŮVKOVÉ  MUFFINY
 
Ingredience:

260 g hladké mouky, 1 vejce, 250 g bílého jogurtu, 80 g Hery, 100 g cukru, 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, špetka soli, 300 ml borůvek, olej na vymazání formy.
 
Na drobenku:

25 g Hery, 25 g cukru, 25 g polohrubé mouky.
Dáme vše do misky a prsty
připravíme drobenku.
 
Postup:

V míse prošleháme vejce s jogurtem a Herou. Mouku smícháme s cukrem, se sodou
a práškem do pečiva. Přilijeme jogurtovou směs a vše spojíme do těsta.
Formu vymažeme olejem a lžící naplníme do poloviny těsto, přidáme borůvky.
Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25 min.

Božena Kolářová

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------

 

MALINOVÝ KOLÁČ

Korpus:

200 g máslových sušenek
150 g másla

Náplň:

500 g zakysané smetany
250 g měkkého tvarohu baleného jako máslo
5 vajec
150 g cukr moučka
100 ml polotučného mléka

Malinová vrstva:

300 g malin
2 lžíce cukr krupice 
6 g agaru
dolít vodou do 0,5 l všech tekutin

Postup:

Rozmixujeme sušenky a smícháme s povoleným máslem. Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Těsto do ní natlačíme na dno a dáme na hodinku ztuhnout do ledničky.
Troubu zapneme na 150 stupňů.
Ingredience na náplň prošleháme a nalijeme na náplň.
Pečeme asi hodinu.
Koláč necháme vychladnout.
Maliny můžeme mít čerstvé, ale mražené pustí šťávu, kterou využijieme.
Necháme maliny okapat přes cedník. Rozmixujeme a šťávu přidáme do hrnce, dolijeme vodou, abychom měli celkově 0,5 litru tekutin.
Přisladíme, přidáme agar a provaříme.
Chladnější nalijeme na koláč, necháme v ledničce vychladit, nejlépe do druhého dne.

Monika Hodanová

OWYwMGU0Nz