2020
Voňavé kratochvíle
 

 


2019
Barevné posvícení







2018
Vánoční kouzlení

 




2017
Bezlepkové recepty





2016
Rodinné recepty






2016
Zámecké cukroví




2015
Sváteční cukroví




2014
Vánoční cukroví

NOVINKY

arr3Kuchařka VÁNOČNÍ CUKROVÍ opět skladem!Kniha Helenčino pečení / Vánoční cukroví je opět skladem! V říjnu jsme spolu s ní dotiskli ještě... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNOVe středu 21. října jsem pekla v Dobrém ránu dobroty s medem.   ... arr3Zboží zasílám po Evropě...Přehled zemí, kam posílám zásilky. SLOVENSKO – KURÝR – dodání na adresuPLATBA PŘEDEM NA ÚČET... arr3Vánoční jedlý papír skladem!Objednávat můžete tady. ... arr3TVAROHOVÝ KOLÁČ S RAKYTNÍKEM – VIDEORECEPTVloženo 30. 8. 2020 ... arr3RYBÍZOVÝ VÁNEK – VIDEORECEPTVloženo 31. 7. 2020 ... arr3Pečení v pořadu DOBRÉ RÁNO14. 7. 2020 jsem pekla v pořadu DOBRÉ RÁNO koláče s rybízem, angreštem a meruňkami. Recepty si... arr3NOVINKY V PRODEJI! Čtyři nové tituly z Helenčina pečení: VOŇAVÉ KRATOCHVÍLE – letní stojánková kuchařka. Zjistit... arr3KNIHY NAŠEHO NAKLADATELSTVÍNově nabízím na mém webu možnost koupě knih z našeho nakladatelství. Jedná se o české a frankofonní...


 

 

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 31% Řezy 30% Cukroví 28% Dorty 12%

»

 

 

Žloutkové řezy

recept z kuchařky Helenčino pečení / Zámecké cukroví

SUROVINY:
120 g polohrubá mouka
180 g moučkový cukr
180 g máslo
120 g mleté vlašské ořechy
• 4 bílky

POLEVA:
200 g moučkový cukr
1 lžíce olej
• 4 žloutky

DOKONČENÍ:
• strouhaná čokoláda

POSTUP:
Cukr utřeme s tukem, přidáme ořechy, mouku a zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Necháme vychladnout a sundáme pečicí papír. Na povrch rozetřeme žloutkovou polevu.
Tu připravíme vyšleháním žloutků, cukru a oleje do husta.
Posypeme strouhanou čokoládou. Druhý den krájíme řezy.


NGNlZDk4N