S cílem usnadnit uživatelům používat tyto webové stránky využívám cookies. Používáním stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

NOVINKA!

2016
Rodinné recepty


2016
Zámecké cukroví

2015
Sváteční cukroví

2014
Vánoční cukroví

 

NOVINKA!

NOVINKY

arr3VÁNOČNÍ E-BOOK HELENČINO PEČENÍKe stažení zde ... arr3UVIDÍME SE V OSTRAVĚKavárna Blanch Cafe 22.11.2017 / 17:00 hod. Adresa: Francouzská 2 70800 Ostrava ... arr3MEDOVÉ ŘEZY / VIDEORECEPTVloženo 5.11.2017   ... arr3BARVENÍ KOKOSU / VIDEOPOSTUPVloženo 30.10.2017 Návod, jak jednoduše obarvit kokos.   ... arr3MEDOVÉ PIŠINGRY / VIDEORECEPTVloženo 11.10.2017   ... arr3PEČENÍ V POŘADU SAMA DOMA6.10.2017 Pekla jsem meruňkové placičky a mrkvový koláč.... arr3BEZLEPKOVÉ RECEPTY - NOVINKA!Pátá kniha z řady Helenčino pečení právě vyšla. Podívat se...... arr3BOX HELENČINO PEČENÍ SE VŠEMI KUCHAŘKAMIVšechny kuchařky pěkně pohromadě. A za skvělou cenu. Podívat se...    ... arr3STRÁNKY CUKROVI.KVALITNE PŘESTĚHOVÁNY    Moje původní stránky na www.cukrovi.kvalitne.cz jsem oblékla do nového kabátu. Nyní je nově...

 

 

KONTAKT

Helena Vybíralová
Žalkovice 27
768 23 Břest
tel: + 420603536561
napište nám
IČ: 05786991
Nejsem plátce DPH

ANKETA

Co pečete nejraději?

Koláče 22% Řezy 30% Cukroví 40% Dorty 8%

»

 

 

Žloutkové řezy

recept z kuchařky Helenčino pečení / Zámecké cukroví

SUROVINY:
120 g polohrubá mouka
180 g moučkový cukr
180 g máslo
120 g mleté vlašské ořechy
• 4 bílky

POLEVA:
200 g moučkový cukr
1 lžíce olej
• 4 žloutky

DOKONČENÍ:
• strouhaná čokoláda

POSTUP:
Cukr utřeme s tukem, přidáme ořechy, mouku a zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Necháme vychladnout a sundáme pečicí papír. Na povrch rozetřeme žloutkovou polevu.
Tu připravíme vyšleháním žloutků, cukru a oleje do husta.
Posypeme strouhanou čokoládou. Druhý den krájíme řezy.


 

OTE3YmE