Úvod » Suroviny » Cukrářské hmoty
Suroviny / Cukrářské hmoty
Speciální modelovací hmota SARACINO používaná světovými cukrářskými designery, která získala v roce 2017 první cenu časopisu Cake Masters Magazine, jenž je přední uznávanou publikací v cukrářském oboru.
Bílá i barvená modelovací hmota sametově jemné konzistence s kakaovým máslem je ideální na všechny druhy dekorací a zejména těch složitějších. Je tvárná a udrží váhu výrobku. Zůstává dlouho měkká, ale pevná. Spoje se dají zahladit do ztracena. Při tvorbě složitějších figurek, doporučujeme mezi jednotlivým vrstvením nechat hmotu několik minut zavadnout. Hmota by měla mít pokojovou teplotu. Při té využijete jejích nejlepších modelovacích vlastností, jelikož kakaové máslo taje při teplotě 33 °C. Je dobře barvitelná gelovými barvami na širokou škálu odstínů.
Chutná jemně po kakaovém másle.
Všechny druhy hmot uchovávejte v igelitových sáčcích a uzavřených nádobách, aby nevysychaly a tudíž netvrdly.