Žádné zámecké pohoštění v dobách minulých,
kdy během týdenní slavnosti dokázali hosté spolu se služebnictvem spořádat
i 40 jelenů, dva tucty skřivanů a stovky kusů drůbeže, vypít k tomu sto sudů vína
a ještě víc piva, se nikdy neobešlo bez vysoké spotřeby mouky, cukru, hrozinek
a mandlí, medu, máku, jablek, smetany či másla a dalších surovin.
Cukráři z nich tvořili neuvěřitelné sladké dobroty.
Některé z úprav, starých i dvě stě let, se dochovaly dodnes
a v českých a moravských rodinách doslova zdomácněly.
Kniha obsahuje 63 takovýchto receptů.
A je pravda, že všechny řezy, krémové dortíky i pasionky převelice chutnaly
na zámeckých stolech stejně jako v současných domácnostech.
Tak jako předešlé kuchařky, i tato je plná receptů na drobné cukroví a řezy.
Všechny recepty jsem vyzkoušela a nafotila.
U každého receptu je fotografie a rozpis surovin s postupem.
Dále v kuchařce najdete recepty na krémy a polevy.
Přeji hodně sladké zábavy při pečení!
Vydavatel: Nakladatelství Josef Vybíral
Rok vydání: 2016, první vydání
Počet stran: 96
Vazba: brožovaná, lesklý potah, tištěno na křídovém papíře
Rozměr: 160 x 240 x 6 mm
Doporučená prodejní cena: 158,- Kč
Knihu koupíte v mém e-shopu za 149,- Kč.