Úvod » Tvoříme sladké zdobení » Strukturální fólie » Strukturální fólie – AVERSE
Strukturální fólie – AVERSE
Velikost fólie je 400 x 250 mm.
Cukrářskou hmotu vyválíme. Na ni položíme fólii a válečkem několikrát po fólii přejedeme, aby se vzor otiskl.
Fólii sundáme a z hmoty vykrajujeme tvary, kterými dozdobíme upečené a naplněné cukroví. Pro zvýraznění vzoru můžeme použít prachovou barvičku. Tu nanášíme pomocí suchého štětce.
Lze použít i na čokoládu. Funguje se všemi druhy čokolády. Naneseme rovnoměrně rozehřátou temperovanou čokoládu na fólii a necháme zatuhnout.
Po použití umýváme ve vodě se saponátem a vytíráme papírovou utěrkou, rozhodně nesušíme u zdroje tepla, mohlo by dojít k deformaci fólie.